OSSE: Sverige värd för konferens om mediefrihet


Tidningar i Ukraina. Foto: Marjan Blan/Unsplash.

Tillsammans med OSSE:s mediefrihetsrepresentant Teresa Ribeiro står utrikesminister Ann Linde värd för en internationell konferens om mediefrihet den 18-19 maj, skriver Utrikesdepartementet i ett pressmeddelande.

Konferensen, som kallas Stockholm Conference on Media Freedom,  är en del av Sveriges ordförandeskap i OSSE (OSCE på engelska)

– Yttrandefrihet och mediefrihet är centrala delar i OSSE:s breda säkerhetsbegrepp. Våra åtaganden på området är starka, men mediefriheten i regionen är tyvärr långt ifrån respekterad. De senaste årens negativa trend med hot och trakasserier mot journalister är ett hot mot demokratin. Att vara journalist är inte sällan ett farligt arbete. Det ser vi i OSSE likväl som i andra delar av världen – den senaste tidens händelser i Gaza är ett tydligt exempel, säger utrikesminister Ann Linde.

På konferensen som sänds över internet deltar representanter för OSSE:s 57 deltagande stater, journalister, mediaorganisationer samt representanter för det civila samhället. Till deltagarna hör bland andra biståndsminister Per Olsson Fridh, Sveriges radios chef Cilla Benkö, samt fotografen och journalisten Paul Hansen.

Här kan du se konferensen

Redaktionen

Uppläsning av artikel

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.