Ukraina: Första FN-fartyget på väg med vete


Det WFP-chartrade fartyget "Brave Commander". Foto: WFP

Den första sjötransporten av ukrainskt vete till humanitära insatser som drivs av FN:s Världslivsmedelsprogram (World Food Programme, WFP) lämnade Ukraina den 16:e augusti. Fler fartyg är på väg.

Leveransen av 23 000 ton vete kommer att gå till WFP:s humanitära insatser på Afrikas horn som är hotat av svält. Det är ett av många områden runt om i världen där det nästan fullständiga stoppet för ukrainskt spannmål och livsmedel på världsmarknaden har gjort livet ännu svårare för familjer som redan kämpar med ökad hunger.

– Att öppna Svartahavshamnarna är det viktigaste vi kan göra just nu. Med ukrainskt spannmål tillbaka på de globala marknaderna har vi en chans att stoppa denna globala livsmedelskris från att stiga ännu mer i en spiral, säger David Beasley, verkställande direktör för Världslivsmedelsprogrammet (WFP).

WFP skriver att denna export av vete är resultatet av ett starkt samarbete mellan den privata sektorn och den offentliga sektorn.

Nyhetsbrev

Samtycke

Global Reporting kommer att använda informationen du tillhandahåller på det här formuläret för att hålla kontakt med dig och uppdatera dig kring Global Bar och andra projekt.

Du kan ändra ditt samtycke när som helst genom att klicka på unsubscribe länken i sidfoten på email du mottar från oss, eller genom att kontakta oss på info@globalreporting.net. Vi behandlar din information med respekt. För mer information om våra sekretesspraxis, besök vår hemsida. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.