Afterwork med Right Livelihood och Global Bar Magazine


När: 14/6. 17.30-18.30. Insläpp från 17.
Var: Kulturhuset, Café Panorama, femte våningen
.


Anmäl dig genom att klicka här

Hur drabbas flickor av minskat bistånd? Hur påverkar neddragningarna världens fattiga? Det svenska biståndet är sällan en högt uppsatt valfråga, men nu har den blivit mer aktuell än någonsin. Med månader kvar till valet beslutade Sveriges regering, med stöd från majoriteten av riksdagens partier, att styra om 9,2 miljarder kronor från biståndsbudgeten till kostnader för mottagandet av ukrainska flyktingar. Detta samtidigt som vissa partiers linje är att biståndet ska sänkas från 1 procent av Sveriges BNI till 0,7 procent. För närvarande ger Sverige 0,74 procent i faktiskt bistånd. Beslutet har mötts av kritik från svenska civilsamhället, från politiker och från UNDPs chef Achim Steiner som varnar för katastrofala följder om världen inte hjälper utvecklingsländer ekonomiskt.

Kvinnor och flickor är de värst drabbade grupperna av kriser så som coronapandemin och de stigande priserna på livsmedel till följd av Ukrainakriget. Sverige driver en feministisk utrikespolitik som sätter fokus på kvinnors rättigheter där en stor del av biståndet har ett jämställdhetsperspektiv. Hur påverkar en minskning av biståndet det långsiktiga arbetet för kvinnors rättigheter och stödet för kvinnorättsförsvarare. Det är en av frågorna för vårt samtal 14 juni.

Samtal mellan David Isaksson, Chefredaktör, Global Bar Magazine och Petra Tötterman Andorff, Generalsekreterare Kvinna till Kvinna.

Fri entré men registrering krävs.

Varmt välkomna!

Om Right Livelihood
Right Livelihood är en stiftelse som sedan 1980 kämpar för fred, rättvisa och hållbarhet. Varje år delas Right Livelihood-priset ut för att uppmärksamma modiga människor och deras visionära insatser för en bättre värld. Hittills har 186 pristagare från 73 länder mottagit utmärkelsen.

Right Livelihoods arbete går bortom att dela ut priser. Vi erbjuder pristagarna långvarigt stöd och särskilda skyddsinsatser görs för pristagare vars liv och frihet hotas. Right Livelihood ser till att pristagarnas arbete uppmärksammas världen över och bygger handlingskraftiga nätverk som leder förändring på global nivå.

Registrera dig här

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.