Global Podd 47. Stackars Mexiko, så långt från Gud, så nära USA


Vardag i Mexiko. Foto: David Isaksson

”Stackars Mexiko, så långt från Gud, så nära USA”. Orden lär komma från Porfirio Díaz, president i Mexiko under åren 1876 till 1911, och gäller alltjämt. Men hur kommer det sig att Mexikos vänsterpresident kom så bra överens med Trump – och vad kommer att hända nu med Biden? 

Valfusk  i Uganda – glädje i Chile – och varför gillar Mexikos vänsterpresident Trump? Välkommen till ett halvt varv runt jorden med Global Podd!

I Uganda sitter oppositionens vänsterkandidat Bobi Wine i husarrest och rädslan breder ut sig. Vi får en unik inblick i det som händer i landet. Dessutom Chile –  kommer landet till slut att skrota de sista resterna av Pinochets diktatur?

Medverkande:

  • Petter Bolme, journalist på Global Bar Magazine som tidigare bott i Mexiko.
  • En aktivist i Uganda som av säkerhetsskäl måste vara anonym.
  • Lars Palmgren, Sveriges Radios tidigare korrespondent i Latinamerika som under flera decennier bott i Chile.

Programledare: Ylva Bergman och David Isaksson.

Lyssna via Podcaster här

Här kan du läsa Marcus Nilssons artikel om ny, ung musik i Chile.

Nyhetsbrev

Samtycke

Global Reporting kommer att använda informationen du tillhandahåller på det här formuläret för att hålla kontakt med dig och uppdatera dig kring Global Bar och andra projekt.

Du kan ändra ditt samtycke när som helst genom att klicka på unsubscribe länken i sidfoten på email du mottar från oss, eller genom att kontakta oss på info@globalreporting.net. Vi behandlar din information med respekt. För mer information om våra sekretesspraxis, besök vår hemsida. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.