100 000 000 människor på flykt


Från UNHCRs Twitter-flöde.

Hundra miljoner. Så många människor befinner sig på flykt i världen idag. Det visar nya siffror från UNHCR.

– Hundra miljoner är en uppseendeväckande siffra, som är lika allvarlig som alarmerande. Det är ett rekord som aldrig borde ha satts. Detta måste fungera som en väckarklocka för att lösa och förebygga destruktiva konflikter, få slut på förföljelse och ta itu med de underliggande orsakerna som tvingar oskyldiga människor att fly från sina hem, säger Filippo Grandi, FN:s flyktingkommissarie i en kommentar.

Testa en prenumeration! Du har två veckor på dig att bestämma dig! https://globalbar.se/produkt/prenumeration-2/

Vid 2021 års slut befann sig 90 miljoner människor på flykt till följd av våldsamma konflikter i bland annat Burkina Faso, Etiopien, Burma, Nigeria, Afghanistan och Demokratiska republiken Kongo. Under 2022 har kriget i Ukraina hittills resulterat i åtta miljoner internflyktingar samtidigt som omkring sex miljoner människor tvingats lämna landet. De 100 miljoner människor som befinner sig på flykt i världen utgör en procent av jordens befolkning. Sammantaget motsvarar de lika många människor som lever i Egypten, världens 14:e mest folkrika land.

– Ska vi vända på denna trend så krävs det fred och stabilitet. Oskyldiga människor ska inte tvingas välja mellan att stanna kvar i en akut farlig situation eller ge sig av i en osäker flykt, fortsätter FN:s flyktingkommissarie Filippo Grandi.

Redaktionen

Läs också

Nyhetsbrev

Samtycke

Global Reporting kommer att använda informationen du tillhandahåller på det här formuläret för att hålla kontakt med dig och uppdatera dig kring Global Bar och andra projekt.

Du kan ändra ditt samtycke när som helst genom att klicka på unsubscribe länken i sidfoten på email du mottar från oss, eller genom att kontakta oss på info@globalreporting.net. Vi behandlar din information med respekt. För mer information om våra sekretesspraxis, besök vår hemsida. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.