100 000 000 människor på flykt


Från UNHCRs Twitter-flöde.

Hundra miljoner. Så många människor befinner sig på flykt i världen idag. Det visar nya siffror från UNHCR.

– Hundra miljoner är en uppseendeväckande siffra, som är lika allvarlig som alarmerande. Det är ett rekord som aldrig borde ha satts. Detta måste fungera som en väckarklocka för att lösa och förebygga destruktiva konflikter, få slut på förföljelse och ta itu med de underliggande orsakerna som tvingar oskyldiga människor att fly från sina hem, säger Filippo Grandi, FN:s flyktingkommissarie i en kommentar.

Testa en prenumeration! Du har två veckor på dig att bestämma dig! https://globalbar.se/produkt/prenumeration-2/

Vid 2021 års slut befann sig 90 miljoner människor på flykt till följd av våldsamma konflikter i bland annat Burkina Faso, Etiopien, Burma, Nigeria, Afghanistan och Demokratiska republiken Kongo. Under 2022 har kriget i Ukraina hittills resulterat i åtta miljoner internflyktingar samtidigt som omkring sex miljoner människor tvingats lämna landet. De 100 miljoner människor som befinner sig på flykt i världen utgör en procent av jordens befolkning. Sammantaget motsvarar de lika många människor som lever i Egypten, världens 14:e mest folkrika land.

– Ska vi vända på denna trend så krävs det fred och stabilitet. Oskyldiga människor ska inte tvingas välja mellan att stanna kvar i en akut farlig situation eller ge sig av i en osäker flykt, fortsätter FN:s flyktingkommissarie Filippo Grandi.

Redaktionen

Läs också

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.