Se samtalet om Ukraina i efterhand


En tavla av den ukrainska folkloristen Maria Prymachenko. förstörts Ett museum med hennes konstverk attackerades och förstördes av ryska trupper.

Den 31/3 höll vi ett Global Bar-samtal om kulturens betydelse för motstånd och identitet och varför den ryska maktelitens hat not den ukrainska kulturen är så stort. Här kan du se samtalet i efterhand.

En viktig del av det ryska angreppskriget handlar om att krossa den ukrainska kulturen och den nationella identiteten. Därför bombas muséer, konserthallar och monument. Samtidigt blir kulturen en allt viktigare beståndsdel i kampen mot angriparen och i Ukraina gör man allt för att skydda konstföremål som historiska platser. 

  • Anna-Karin Johansson, generalsekreterare för svenska Unescorådet.
  • Elisabeth Schellekens Dammann, professor i estetik vid filosofiska institutionen i Uppsala.
  • Alona Melnyk, aktiv i den ukrainska diasporan i Sverige. 

Moderator: David Isaksson, Chefredaktör Global Bar Magazine.

Se samtalet här

Redaktionen

Uppläsning av artikel

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.