Global Bar 10/3. Olika krig – olika måttstockar?


Det ryska angreppskriget mot Ukraina har fått världen att engagera sig. Sverige skickar vapen och för första gången har kraftiga sanktioner införts, också mot finanseliten. Också från civilsamhället är engagemanget stort. Över 100 miljoner har så här långt samlats in och runt om i Europa förbereder sig volontärer på att ta emot flyktingar. Men finns det en dubbelmoral i vårt engagemang? Bryr vi oss mer om vissa krig? Välkommen på årets tredje – livs levande – Global Bar-samtal.

FÖR DIG SOM ÄR PRENUMERANT/MEDLEM

SAMTALET ÄGER RUM PÅ PLATS I GAMLA STAN I STOCKHOLM

Vi jublar när Ryssland utestängs från Fotbolls-VM men har inga problem med att samma VM spelas in en annan diktatur. Och varför var – och är – intresset så litet för Rysslands ”träningsbana” Syrien där staden Aleppo bombades sönder och samman, utan att världen gjorde särskilt mycket för att ingripa.

Eller kan det tvärtom vara så att anfallskriget mot Ukraina och de humanitära konsekvenser det ser ut att få kan få vårt engagemang att växa, också för andra som kämpar mot diktatur och förtryck?

Om detta handlar nästa Global Bar den 10/3, 17.00–20.00. Samtal 18.00–19.00 ca.

Samtalet äger rum på Global Reporting i Gamla stan. Det är alltså inte ett zoom-event!

Medverkande:

Samtalsledare: David Isaksson.

BLI PRENUMERANT/MEDLEM HÄR

REGISTRERA DIG TILL GLOBAL BAR HÄR

Uppläsning av artikel

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.