Global Bar Talks 2/3 17.00–20.00: Kina – draken som tänker svälja solen


BLI MEDLEM OCH KOM PÅ ÅRETS ANDRA GLOBAL BAR. Vad krävs för att vi ska kunna stå emot den nya stormakten Kina? Hur kommer Kina att agera i skuggan av Rysslands invasion av Ukraina? Vad vet vi om läget för Gui Minhai och varför är intresset för Tibet så svagt i Sverige?

Mer än en miljon uigurer har satts i politiska omskolningsläger, i Tibet har ett kulturellt folkmord pågått i 70 år och trappats upp, Hongkong har förlorat sin demokrati och det finns ett militärt hot om kinesisk invasion av Taiwan. Samtidigt köper Kina upp företag över hela världen och utövar ekonomisk utpressning mot både fattiga och rika nationer.

Bli prenumerant och kom på vårens andra Global Bar-samtal. Vi pratar om Kinas utplånande av minoritetskulturer och om den totalitära regimens ekonomiska grepp om omvärlden.

Själva samtalet är kl. 18.00–19.00 med mingel före och efter. Bar till självkostnadspris. Vi bjuder på snacks.

Medverkande:

Kurdo Baksi, författare, journalist och samhällsdebattör. Han har varit drivande i kampen för frigivning av den fängslade svensk-kinesiske förläggaren Gui Minhai och blivit anklagad av kinesiska ambassaden för ”förvrängning av fakta”. 

Elyas Arkin, ordförande i Swedish Uyghur Association (ingår i East Turkistan Youth Congress).

Jojje Olsson, journalist, författare, redaktör för Kinamedia.se och en av Sveriges främsta experter på Kina. Han har bland annat skrivit böckerna ”De kidnappade Kinasvenskarna” och ”Kina – den repressiva stormakten”. (Jojje Olsson är med på länk på Global Bar).

Mattias Björnerstedt, ordförande i Svenska Tibetkommittén.

Moderator: David Isaksson, chefredaktör för Global Bar Magazine.

Klicka här för att anmäla dig och samtidigt bli prenumerant!

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.