Allt mer jämlikt på Internet


Jämställdheten ökar på internet.

Klyftan mellan hur många män och kvinnor som använder internet minskar i världen. Men fortfarande är den stor i världens minst utvecklade länder. Det visar en ny rapport.

Enligt en ny rapport från Internationella teleunionen (ITU) minskar klyftan mellan män och kvinnors användande av internet, det ITU kallar Gender parity gap. Globalt använde 57 procent av alla kvinnor internet, medan siffran för män var 62 procent. Minskningen har skett i samtliga världens regioner och idag är det helt jämställt i Amerika (nord och syd sammantaget).

Däremot är klyftan fortfarande stor i världens minst utvecklade länder (LDC ) där bara 19 procent av kvinnorna (mot 27 procent för männen) använder internet. I bland annat Afrika arbetar nu många organisationer för att få fler flickor att inte bara använda internet, utan också lära sig programmera och producera webbsidor, ett exempel är Initiativet Girls Can Code från UN Women.

Redaktionen

Läs också

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.