Allt mer jämlikt på Internet


Jämställdheten ökar på internet.

Klyftan mellan hur många män och kvinnor som använder internet minskar i världen. Men fortfarande är den stor i världens minst utvecklade länder. Det visar en ny rapport.

Enligt en ny rapport från Internationella teleunionen (ITU) minskar klyftan mellan män och kvinnors användande av internet, det ITU kallar Gender parity gap. Globalt använde 57 procent av alla kvinnor internet, medan siffran för män var 62 procent. Minskningen har skett i samtliga världens regioner och idag är det helt jämställt i Amerika (nord och syd sammantaget).

Däremot är klyftan fortfarande stor i världens minst utvecklade länder (LDC ) där bara 19 procent av kvinnorna (mot 27 procent för männen) använder internet. I bland annat Afrika arbetar nu många organisationer för att få fler flickor att inte bara använda internet, utan också lära sig programmera och producera webbsidor, ett exempel är Initiativet Girls Can Code från UN Women.

Redaktionen

Läs också

Nyhetsbrev

Samtycke

Global Reporting kommer att använda informationen du tillhandahåller på det här formuläret för att hålla kontakt med dig och uppdatera dig kring Global Bar och andra projekt.

Du kan ändra ditt samtycke när som helst genom att klicka på unsubscribe länken i sidfoten på email du mottar från oss, eller genom att kontakta oss på info@globalreporting.net. Vi behandlar din information med respekt. För mer information om våra sekretesspraxis, besök vår hemsida. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.