Global Podd 84. Varför vill biståndet inte prata mångfald?


Foto: John Schaidler/Unsplash.

9 av 10 chefer inom biståndet är alltjämt vita och trots att organisationerna pratar om hur viktigt det är med mångfald så händer det väldigt lite. Vad beror det på? Vi diskuterar (bristen på) mångfald och vad organisationerna kan göra redan idag med forskarna Maria Eriksson Baaz och Tobias Hübinette.

Global Bar Magazines granskning visar att fortfarande så är 90-95 procent av alla i biståndsorganisationernas styrelser och ledningsgrupper vita. Varför händer det så lite, trots alla handlingsplaner och utbildningar – och varför är frågan så känslig? Vad kan organisationerna göra – konkret – och de verkligen vill åstadkomma en verklig förändring? 

I Avsnitt 84 av Global Podd diskuterar vi bristen på mångfald i de svenska biståndsorganisationerna mot bakgrund av årets granskning.

Medverkande:

  • Maria Eriksson Baaz, professor i statskunskap vid Uppsala universitet som tidigare skrivit mycket i frågan.
  • Tobias Hübinette, en av Sveriges mest profilerade forskare när det gäller frågor om ras och mångfald

Programledare: David Isaksson och Ylva Bergman.

Läs också

Nyhetsbrev

Samtycke

Global Reporting kommer att använda informationen du tillhandahåller på det här formuläret för att hålla kontakt med dig och uppdatera dig kring Global Bar och andra projekt.

Du kan ändra ditt samtycke när som helst genom att klicka på unsubscribe länken i sidfoten på email du mottar från oss, eller genom att kontakta oss på info@globalreporting.net. Vi behandlar din information med respekt. För mer information om våra sekretesspraxis, besök vår hemsida. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.