Anders Pedersen blir ny chef för Svenska Röda Korsets internationella avdelning


Han kommer närmast från FN där han koordinerat organisationens aktiviteter i Jordanien och rapporterat direkt till generalsekreterare António Guterres.

På meritlistan finns en lång internationell erfarenhet av bistånds- och utvecklingsfrågor bland annat genom UD. Han har också varit stabschef på Sida. Sitt allra första jobb som migrationsrådgivare hade Anders Pedersen på Svenska Röda Korset där han under 1980-talet även ingick i styrelsen för Röda Korsets Ungdomsförbund. Anders Pedersen kommer att tillträda tjänsten den 17 januari 2022. 

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.