Global Podd 80. Hur ska världen äta sig mätt på ett hållbart sätt?


Mat och Klimat. Fr v: Anders Wijkman, Henrik Brandao Jönsson och Daniel Lindvall. Foto: David Isaksson.

Varför bryr vi oss så lite om klimatet? Hur ska världen kunna äta sig mätt på ett hållbart sätt? Lyssna på Anders Wijkman, Henrik Brandão Jönsson och Daniel Lindvall i ett samtal som spelades in under Global Bar Talks.

Klimatkrisen är här, men några dagar efter varje ny larmrapport är allt som förr igen och vi återgår till våra vanliga liv.

I september genomförs FN:s Food System Summit. Kritiken är hård från bondeorganisationer runt om i världen som menar att FN går storföretagens ärenden. Samtidigt hotas miljoner människor av svält som en konsekvens av klimatförändringarna – en svält som världens miljardärer enkelt skulle kunna avhjälpa med bara en bråkdel av sina förmögenheter.

Hur gör vi för att åstadkomma långsiktiga förändringar? Eller är det ens meningsfullt att försöka om allt ändå är kört på längre sikt? Den 28/8 diskuterade vi mat och klimat under Global Bar Talks. Här kan du höra samtalet igen.

Medverkande:

Programledare: Ylva Bergman.

Lyssna här på Podcaster

Läs också

Nyhetsbrev

Samtycke

Global Reporting kommer att använda informationen du tillhandahåller på det här formuläret för att hålla kontakt med dig och uppdatera dig kring Global Bar och andra projekt.

Du kan ändra ditt samtycke när som helst genom att klicka på unsubscribe länken i sidfoten på email du mottar från oss, eller genom att kontakta oss på info@globalreporting.net. Vi behandlar din information med respekt. För mer information om våra sekretesspraxis, besök vår hemsida. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.