Varför bryr vi oss så lite om klimatet? Hur ska världen kunna äta sig mätt på ett hållbart sätt? Lyssna på Anders Wijkman, Henrik Brandão Jönsson och Daniel Lindvall i ett samtal som spelades in under Global Bar Talks.
Klimatkrisen är här, men några dagar efter varje ny larmrapport är allt som förr igen och vi återgår till våra vanliga liv.
I september genomförs FN:s Food System Summit. Kritiken är hård från bondeorganisationer runt om i världen som menar att FN går storföretagens ärenden. Samtidigt hotas miljoner människor av svält som en konsekvens av klimatförändringarna – en svält som världens miljardärer enkelt skulle kunna avhjälpa med bara en bråkdel av sina förmögenheter.
Hur gör vi för att åstadkomma långsiktiga förändringar? Eller är det ens meningsfullt att försöka om allt ändå är kört på längre sikt? Den 28/8 diskuterade vi mat och klimat under Global Bar Talks. Här kan du höra samtalet igen.
Medverkande:
- Anders Wijkman, författare och debattör.
- Daniel Lindvall, författare till boken ”Upphettning, demokrati i klimatkrisens tid”.
- Henrik Brandao Jönsson, DN:s korrespondent i Latinamerika som bland annat rapporterat mycket om Amazonas.
Programledare: Ylva Bergman.
Läs också