Flyktingarna blir allt fler – men bryr sig världen?


Johan Persson och Anna Roxvall, på plats i Niger. Foto: privat.

I reportageboken Till varje pris följer Anna Roxvall och Johan Persson människor i deras dröm om att ta sig till Europa. Den 26/8 17.30 deltar de i Global Bar Talks och pratar om boken. Samtalet äger rum även om det blir regn. VI har varma filtar, te och kaffe!

26/8 17.30
Plats: Järnvägsparken (mellan Tegelbacken och Centralstationen)

Till varje pris besöker Anna Roxvall och Johan Persson några av världens mest utsatta länder, de pratar med politiker, fixare, gränspoliser – och med de som riskerar allt för ett bättre liv. Vi ställde två snabba frågor till Anna Roxvall:

Vad har hänt med EU och flyktingpolitiken sedan ni skrev boken?
– ”Mer av samma”, är väl det enkla svaret. Samarbetet med Libyen fortgår och man lägger stor vikt vid samarbeten och avtal med länderna längs med de afrikanska migrationsrutterna för att stoppa människor från att ta sig till Europa.

Vad tror du att utvecklingen i Afghanistan kommer att innebära när det gäller människor som försöker ta sig till Sverige?
– Vad gäller Afghanistan ser vi att det redan nu pågår en febril aktivitet från EU:s sida för att stoppa en flyktingvåg mot Europa, bland annat genom samtal med Turkiet.

Global Bar Magazine har tidigare publicerat ett utdrag ur boken som du kan läsa här

Här kan du läsa en längre intervju med författarna
Kan du inte komma? Beställ boken här!

Här kan du se samtalet: https://www.facebook.com/GlobalBarSweden/videos/560848858294647

Redaktionen

Anna Roxvall och Johan Persson pratar om boken ”Till varje pris”

Plats Järnvägsparken (mellan Tegelbacken och Centralstationen)

Global Bar Talks 26/8. 17.30

Läs ett utdrag ur boken här

Lyssna också på

Nyhetsbrev

Samtycke

Global Reporting kommer att använda informationen du tillhandahåller på det här formuläret för att hålla kontakt med dig och uppdatera dig kring Global Bar och andra projekt.

Du kan ändra ditt samtycke när som helst genom att klicka på unsubscribe länken i sidfoten på email du mottar från oss, eller genom att kontakta oss på info@globalreporting.net. Vi behandlar din information med respekt. För mer information om våra sekretesspraxis, besök vår hemsida. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.