28/8. 14.30-15.30. Maten och klimatet: Hur kan vi göra skillnad?


Varför bryr vi oss så lite om klimatet? Hur ska världen kunna äta sig mätt på ett hållbart sätt? Lyssna på Anders Wijkman, Henrik Brandão Jönsson och Daniel Lindvall.

28/8 14.30-15.40
Plats: Järnvägsparken mellan Centralstationen och Tegelbacken.

Klimatkrisen är här, men några dagar efter varje ny larmrapport är allt som förr igen och vi återgår till våra vanliga liv.

I september genomförs FN:s Food System Summit. Kritiken är hård från bondeorganisationer runt om i världen som menar att FN går storföretagens ärenden. Samtidigt hotas miljoner människor av svält som en konsekvens av klimatförändringarna – en svält som världens miljardärer enkelt skulle kunna avhjälpa med bara en bråkdel av sina förmögenheter.

Hur gör vi för att åstadkomma långsiktiga förändringar? Eller är det ens meningsfullt att försöka om  allt ändå är kört på längre sikt?

Medverkande:

Moderator: Ylva Bergman.

Hitta hit!
Järnvägsparken ligger supercentralt och är en helt ny satsning från Stockholms stad med food-trucks, en scen och plats för konst med mera. Målet är att ge liv åt döda ytor i Stockholm. Läs mer här. 

Här kan du se programmet i dess helhet

Uppläsning av artikel

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.