27/8 17.30-19.30. Tar Kina makten över världen?


Årets tredje Global Bar Talks har fokus på makt och geopolitik. Vi pratar Kina, Latinamerika och vem som kan komma att styra världsekonomin med Lena Sellgren (Business Sweden), Andrés Rivarola (Latinamerikainstitutet) och Simona Mohamsson, (författare till boken Hongkong RIP).

Plats: Järnvägsparken mellan Centralstationen och Tegelbacken.

Det senaste året har Kinas inflytande i världen allt mer ökat, inte minst i Latinamerika, där USA blir allt mer osynligt. 

Här hemma i Sverige blir miljardärerna allt fler och industrin tycks redan ha återhämtat sig efter pandemin, men i stora delar av världen ökar fattigdomen – och oron. Vad kommer nu att hända med jobben – och har EU någon roll att spela i en förändrad världsordning?

Global Bar Talks tar denna gång de stora greppen kring världen. Vem kommer att vinna? Vem får behålla jobbet?

Medverkande:

  • Lena Sellgren, Chefsekonom Business Sweden. 
  • Andrés Rivarola, chef för Nordiska Latinamerikainstitutet.
  • Simona Mohamsson, författare till boken ”Hongkong RIP”.

Lyssna också på

Nyhetsbrev

Samtycke

Global Reporting kommer att använda informationen du tillhandahåller på det här formuläret för att hålla kontakt med dig och uppdatera dig kring Global Bar och andra projekt.

Du kan ändra ditt samtycke när som helst genom att klicka på unsubscribe länken i sidfoten på email du mottar från oss, eller genom att kontakta oss på info@globalreporting.net. Vi behandlar din information med respekt. För mer information om våra sekretesspraxis, besök vår hemsida. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.