26/8 17.30-19.30. Bistånd – Spelar det någon roll vad Sverige gör?


I Global Bar Talks den 26/8 diskuterar vi det svenska biståndet med Magdalena Schröder, Moderaterna, Annika Strandhäll, Socialdemokraterna och Anna Tibblin, organisationen We Effect. 
Samtalet äger rum även om det blir regn. Vi har varma filtar, te och kaffe!

Plats: Järnvägsparken, mellan Centralstationen och Tegelbacken.

Pandemin har lett till ökad fattigdom i stora delar av världen. Samtidigt blir situationen för de mänskliga rättigheterna – inte minst kvinnors – allt sämre i många länder. Den dramatiska utvecklingen i Afghanistan har satt igång en debatt om det ens är möjligt för oss att påverka djupt korrupta länder i demokratisk riktning. En annan fråga som blir allt mer omdebatterad är enprocentsmålet. Är det rimligt att vi ger en procent i bistånd, eller bör nivån sänkas?

Så – vad kan Sverige uträtta – och vilket ansvar har vi i en värld allt mer fylld av konflikter?

Du möter:

  • Anna Tibblin. Generalsekreterare We Effect
  • Magdalena Schröder, Moderat riksdagsledamot, tidigare biståndspolitisk talesperson och medlem av finansutskottet
  • Annika Strandhäll, Socialdemokratisk riksdagsledamot och medlem av utrikesutskottet

Moderator: David Isaksson

Dessutom: Anna Roxvall och Johan Persson om sin bok ”Till varje pris” där de följer flyktingspåren från Afrika och som du kan läsa ett utdrag ur här.

Hitta hit!
Järnvägsparken ligger supercentralt och är en helt ny satsning från Stockholms stad med food-trucks, en scen och plats för konst med mera. Målet är att ge liv åt döda ytor i Stockholm. Läs mer här

Här kan du se programmet i dess helhet

 

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.