Alibabas AI-teknik rapporterar uigurer


IPVM beskriver hur övervakningen går till.

Den kinesiska teknikjätten Alibaba (som bland annat är en av Amazons konkurrenter) har byggt upp en  AI-teknik som kan känna igen personer från den uiguriska befolkningsgruppen och därmed ta bort texter och bilder som skrivits av någon från gruppen.

Det skriver IPVM, ett företag som granskar övervakningsindustrin, i en rapport. Tekniken ska finnas i en molntjänst som Alibaba tillhandahåller, men så snart IPVM började ställa frågor togs all hänvisning till uigurer bort i presentationen, skriver IPVM. 

Alibaba är listat på New York-börsen och företagets grundare Jack Ma är Kinas rikaste man. Det finns nu ett lagförslag i USA:s kongress som skulle kunna innebära att kinesiska företag som likt Alibaba bryter mot regler för finansiell rapportering skulle kunna avnoteras från New York-börsen.

Global Bar Magazine har i flera artiklar skildrat förtrycket och övervakningen av Kinas uiguriska befolkning  och som bland annat lett till bojkottkrav mot Disneys nya storfilm Mulan.

Redaktionen

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.