Global Podd 74. Latinamerika –snart en kinesisk bakgård?


El Alto i Bolivia. Foto: David Isaksson.

Den senaste tiden har utvecklingen på Kuba uppmärksammats stort, men vad händer i Latinamerika bortom rubrikerna? Vilka långsiktiga trender ser vi och hur stort är Kinas inflytande?
I Global Podd avsnitt 74 samtalar David Isaksson med Andrés Rivarola, chef för Nordiska Latinamerikainstitutet i Stockholm.

Är Kina på väg att ersätta USA som den dominerande stormakten i Latinamerika och vad kommer det i så fall att innebära? Hur stort är Bidens intresse för regionen?

De senaste åren har Latinamerika präglats av omfattande sociala protester, men också av en stark misstro mot ledande politiker, oavsett om de är vänster eller höger. Men varför lyckas inte civilsamhället nå hela vägen fram till makten?

I Brasilien blir Bolsonaro allt mer isolerad och frågan är – blir Lula president på nytt? Och förresten – kan man ens tala om vänster och höger i dagens Latinamerika?

I avsnitt 74 av Global Podd samtalar David Isaksson med Andrés Rivarola, chef för Nordiska Latinamerikainstitutet vid Stockholms universitet om ideologi, politik och framtid i Latinamerika. Samtalet blev som en vindlande resa – från Chile i söder till Mexiko i norr. Häng med!

Medverkande: Andrés Rivarola, chef för Nordiska Latinamerikainstitutet vid Stockholms universitet.

Programledare: David Isaksson.

Lyssna på Podcaster här

Läs också

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.