Mångfald: Alkompis i samarbete med Deutsche Welle


Stillbild från programserien.

Alkompis, Sveriges främsta nyhetskanal på arabiska, har producerat tre avsnitt i Sverige av programserien ”För att jag är kvinna” ihop med tyska public servicekanalen Deutsche Welle. Serien porträtterar arabiska kvinnor i västvärlden och deras syn på fördomar, förtryck och friheten att välja sin egen väg i livet, skriver Alkompis i ett pressmeddelande.

Serien sänder just nu sin andra säsong, där tre avsnitt spelats in i Sverige ihop med Al-kompis där man får följa tre kvinnor från Stockholm och Älmhult. Samtliga kvinnor har okonventionella yrken eller intressen i den traditionella arabvärlden. Vi möter Hiba som är lastbilschaufför på Scania, Abir som är riksdagsledamot och Sonia som bär sjal och tränar kampsport.

– Trots att kvinnorna i serien har olika livsöden och berättelser så finns det en tydlig röd tråd i hur samhällets strukturer format dem – både under uppväxten i arabvärlden, men även i Sverige i vuxen ålder, säger Julia Agha, Alkompis VD. 

Inspelning och produktion ägde rum under hösten 2020 och första avsnittet sänds i Sverige på Alkompis webb-tv kanal i juni och juli 2021.

Här kan du se en intervju (på arabiska) om samarbetet:

Redaktionen

Läs också

Uppläsning av artikel

Nyhetsbrev

Samtycke

Global Reporting kommer att använda informationen du tillhandahåller på det här formuläret för att hålla kontakt med dig och uppdatera dig kring Global Bar och andra projekt.

Du kan ändra ditt samtycke när som helst genom att klicka på unsubscribe länken i sidfoten på email du mottar från oss, eller genom att kontakta oss på info@globalreporting.net. Vi behandlar din information med respekt. För mer information om våra sekretesspraxis, besök vår hemsida. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.