Mångfald: Alkompis i samarbete med Deutsche Welle


Stillbild från programserien.

Alkompis, Sveriges främsta nyhetskanal på arabiska, har producerat tre avsnitt i Sverige av programserien ”För att jag är kvinna” ihop med tyska public servicekanalen Deutsche Welle. Serien porträtterar arabiska kvinnor i västvärlden och deras syn på fördomar, förtryck och friheten att välja sin egen väg i livet, skriver Alkompis i ett pressmeddelande.

Serien sänder just nu sin andra säsong, där tre avsnitt spelats in i Sverige ihop med Al-kompis där man får följa tre kvinnor från Stockholm och Älmhult. Samtliga kvinnor har okonventionella yrken eller intressen i den traditionella arabvärlden. Vi möter Hiba som är lastbilschaufför på Scania, Abir som är riksdagsledamot och Sonia som bär sjal och tränar kampsport.

– Trots att kvinnorna i serien har olika livsöden och berättelser så finns det en tydlig röd tråd i hur samhällets strukturer format dem – både under uppväxten i arabvärlden, men även i Sverige i vuxen ålder, säger Julia Agha, Alkompis VD. 

Inspelning och produktion ägde rum under hösten 2020 och första avsnittet sänds i Sverige på Alkompis webb-tv kanal i juni och juli 2021.

Här kan du se en intervju (på arabiska) om samarbetet:

Redaktionen

Läs också

Uppläsning av artikel

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.