Magnus Lindell vald till ordförande i ForumCiv


Med 38 röster mot tio för Rosaline Marbinah valdes valberedningens förslag Magnus Lindell till ny ordförande i ForumCiv. Under årsmötet kritiserade flera organisationer det faktum att vissa regioner i världen inte var representerade.

Valet mellan två kandidaterna handlade snarare om ålder och representation än om politik och ideologi. Mot Magnus Lindell stod ungdomskandidaten Rosaline Marbinah: Vem är bäst på att ta fighten för enprocentsmålet?

– Valberedningens process har varit anmärkningsvärd i bemötandet av vår – LSU:s –  kandidat, särskilt som vi var den enda organisation som nominerat en kandidat. Rosaline Marbinah fick information om att hon valts bort för att hon var för junior. Detta ser vi som att valberedningen har ålderdiskriminerat, och det visar på en arrogans mot yngre kandidater och mot ungdomsrörelsens förmåga att presentera kandidater. Det menar jag är oacceptabelt, sa Noura Berrouba i samband med att förslagen diskuterades.

Valberedningen försvarade dock både sitt förslag och själva processen:
– Vi har lagt ned ett stort arbete och det har varit en kompetensbaserad rekryteringsprocess. Vi förordar Magnus Lindell eftersom han har så lång erfarenhet av ledning och styrning. Detta behövs under ett valår med oro kring biståndet. Den tid som Magnus Lindell kan investera och hans erfarenhet av praktiskt arbete i fält är också viktig, förklarade Daniella Johnsson från valberedningen.

I den följande omröstningen valdes Magnus Lindell med 38 röster mot tio för Rosaline Marbinah. Den nya styrelsen har följande ledamöter: Göran Alfredsson (omval), Markus Adolfsson (nyval), Nike Dahlskog (nyval), Sari Gustavsson (nyval), Victoria Kawesa (nyval), Tobias Linghag, Monica Nordenwald, Lina Remnert, Jessica Sjönell, Reija Toivo

Redaktionen

Läs också

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.