Global Podd 62. Palestina, Zambia – och vad händer i Colombia?


Proteser i Colombia den 28e april 2021. Foto: Shutterstock.

Varför blir det inget val i Palestina? Hotas yttrandefriheten i Zambia på samma sätt som skett i Uganda och Tanzania? Och vad handlar protesterna i Colombia egentligen om?

Runt om i världen ser vi hur regimer försöker kontrollera internet för att därigenom stoppa folkliga protester. Nu fruktar oberoende medier i Zambia att regeringen ska stänga ned internet inför valet – på samma sätt som skett i Tanzania och Uganda. I Palestina får president Abbas skulden för att valet inte blir av, men vill världen verkligen ha fria val om det blir ”fel” parti som vinner? Och vad kan protesterna i Colombia leda till? Ser vi början på en verklig förändring likt den som skedde i Chile 2019?

Dessutom Nigeria, Myanmar, Libanon, Israel – och varför skriver inte män om våld mot kvinnor?

Medverkande:

  • Agneta Carleson, journalist på Global Bar Magazine som följer Palestina.
  • Richard Mulonga, grundare av Bloggers of Zambia.
  • Jonathan Bock, chef för organisationen FLIP I Colombia.

Programledare: Ylva Bergman och David Isaksson

Läs Agneta Carlesons artikel om det inställda valet i Palestina här

Lyssna på Podcaster här

Nyhetsbrev

Samtycke

Global Reporting kommer att använda informationen du tillhandahåller på det här formuläret för att hålla kontakt med dig och uppdatera dig kring Global Bar och andra projekt.

Du kan ändra ditt samtycke när som helst genom att klicka på unsubscribe länken i sidfoten på email du mottar från oss, eller genom att kontakta oss på info@globalreporting.net. Vi behandlar din information med respekt. För mer information om våra sekretesspraxis, besök vår hemsida. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.