Sista chansen nominera till Biståndsdebattens mäktigaste!


Är det något du tycker gjort ett särskilt stort intryck på biståndsdebatten och som varit med om att forma agendan under detta märkliga coronaår (mars 2020-mars 2021)?
Då är det snart sista chansen att nominera hen till Biståndsdebattens mäktigaste. Senast den 9/4 vill vi ha ditt förslag.

Biståndsdebattens mäktigaste utses i år av Global Bar Magazine och sammanfaller med att vi firar ett år som tidning. Till tidigare års mäktigaste hör Greta Thunberg (2019), Parul Sharma (2018) samt Isabella Lövin & Ulrika Modéer (2017). Frågan är om någon av de tidigare vinnarna kommer att leta sig in på listan också för detta år.

Hur har då debatten varit det här året? Utan att föregripa några nomineringar så kan vi konstatera att i pandemins inledning varnade många organisationer, FN-organ och andra om att situationen snabbt skulle bli katastrofal i bland annat Afrika. Att våldet mot kvinnor skulle öka och att barn skulle fara illa när skolor över hela världen stängdes var också något som lyftes fram av flera.

Frågan om enprocentsmålets framtid har också diskuterats. En annan fråga har gällt biståndsbranschen och rapporter kring sexuella övergrepp, liksom bristen på mångfald i många organisationer.

Har detta också präglat debatten? Vad tycker du? Nominera den person du tycker lyft just de frågor du tycker varit viktiga.

Redaktionen

Så här fungerar det:

  • Nominera de personer du tycker bäst genom att skicka ett mail senast den 9/4 till info@globalbar.se
  • De nominerade presenteras därefter och alla får möjlighet att rösta på sin favorit.
  • Rösterna vägs samman med vad personen åstadkommit under året, samt med juryns bedömning. Vardera del av dessa sidor värderas till en tredjedel av den totala poängen. Skulle det bli jämnt har juryn utslagsröst. 

Jury
Juryn för Biståndsdebattens mäktigaste består av tre av Omvärldens tidigare chefredaktörer Jesper Bengtsson, Anki Wood och Ylva Bergman, samt av David Isaksson (Chefredaktör Global Bar Magazine) och Qaisar Mahmood, författare och mångfaldsdebattör.

Välkommen med dina nomineringar!

Uppläsning av artikel

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.