Mick Jagger har gjort coronalåten vi ska festa loss till!


Jagger gör dig glad med nya Easy Sleazy! Stillbild från videon.
Jagger gör dig glad med nya Easy Sleazy! Stillbild från videon.

Nu kommer corona-låten vi alla väntat på. Med Eazy Sleazy laddar Mick Jagger och Dave Grohl för den stora festen efter pandemin. Eller som en rad i refrängen lyder: ”We are all heading back to Paradise”.

Vi har i Global Podd och i många artiklar både spelat och skrivit om olika coronalåtar, men så gott som alla som inte varit rena parodier har kommit från Afrika eller Latinamerika. Till de vi spelat mest hör Bobi Wine och i Global Podd avsnitt 40 berättar forskaren Dipo Oyeleye om coronalåtarnas betydelse.

Bra coronalåtar från Europa och USA har det däremot varit dåligt med. Men nu har äntligen rockmusikens vildaste pensionär skakat av sig pandemins bojor. Och det är förstås livet efter pandemin som lockar Mick Jagger och Dave Grohl i den nyutkomna låten Eazy Sleazy.

I en intervju med Rolling Stone berättar Mick Jagger om hur låten uppstod. Jagger satt i sitt hem och såg tillbaka på detta märkliga år och insåg att även om vi fortfarande var präglade av pandemin så började möjligheten av ett liv efter pandemin ändå skymta. Texten skrev han snabbt och sen skickadade han idén till Dave Grohl, tidigare trummis i Nirvana och idag mest känd som frontfigur i Foo Fighters – som nappade direkt.

Everything’s gonna get really freaky/alright on the night/ we are all heading back to Paradise.

Texten börjar med de politiker som inte tog pandemin på allvar (Bossed round by pricks/stiffen upper lips) och fortsätter sedan kring allt det vi efter ett år kräks på – zoom-möten, hemmamiddagar och alldeles för mycket tv (way to so much tv/it’s lobotomizing me). Låten är också en rejäl vidräkning med alla konspirationsteorier. Jagger (som själv är vaccinerad) skriver:

“Shooting the vaccine/Bill Gates is in my bloodstream/It’s mind control/The Earth is flat and cold/It’s never warming up/The arctics turned to slush/The second coming’s late/There’s aliens in the deep state.”

Nu hoppas Mick Jagger – och alla vi andra – att pandemin snart är över. Vi laddar helt enkelt för den stora festen. Eller som Mick Jagger sjunger:

“Everything’s gonna get really freaky/alright on the night/ we are all heading back to Paradise.”

Yeah! Snart kör vi!

David Isaksson

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.