Biståndsdebattens mäktigaste återuppstår!


Vem blir biståndsdebattens mäktigaste? Nu kan du lämna ditt förslag.
Vem blir biståndsdebattens mäktigaste? Nu kan du lämna ditt förslag.

I slutet av 2020 bestämde sig tidningen OmVärlden för att avsluta den årliga rankningen av vem som är mäktigast i biståndsdebatten. Nu tar vi upp tråden. Från och med i år kommer Global Bar Magazine att utse biståndsdebattens mäktigaste. Nu kan du föreslå den du tycker satt agendan för debatten om bistånd och global utveckling under det gångna ”coronaåret” (mars 2020-mars 2021).

Vem formade samtalet under coronaåret?
Coronaåret har på många sätt varit exceptionellt och det har också påverkat utvecklingsagenda i världen i stort. Demokratin har urholkats i många länder och många som redan varit utsatta har fått det ännu värre. Men hur har samtalet om biståndet och de globala utvecklingsfrågorna sett ut?

Vem styr agendan och vilka frågor har dominerat samtalet?
Det vill vi ta reda på. Därför startar vi på nytt den årliga rankningen Biståndsdebattens mäktigaste.

Så här fungerar det:

  • Nominera de personer du tycker bäst genom att skicka ett mail senast den 9/4 till info@globalbar.se
  • De nominerade presenteras därefter och alla får möjlighet att rösta på sin favorit.
  • Rösterna vägs samman med vad personen åstadkommit under året, samt med juryns bedömning. Vardera del av dessa sidor värderas till en tredjedel av den totala poängen. Skulle det bli jämt har juryn utslagsröst. 

Jury
Juryn för Biståndsdebattens mäktigaste består av tre av OmVärldens tidigare chefredaktörer Jesper Bengtsson, Anki Wood och Ylva Bergman, samt av David Isaksson (Chefredaktör Global Bar Magazine) och Qaisar Mahmood, författare och mångfaldsdebattör.

Välkommen med dina nomineringar!

Redaktionen

Uppläsning av artikel

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.