WFP delar ut mat i Tigray-provinsen


Foto: WFPs bildarkiv.

FN:s livsmedelsprogram World Food Programm­e är nu på plats och har börjat utdelning av livsmedel i den etiopiska Tigray-provinsen där hårda strider rasat mellan TPLF-rörelsen och den nationella regeringen i Etiopien.

WFP:s chef David Beasley besökte i helgen Tigray-provinsens huvudstad Mekele tillsammans med FNs humanitära coordinator i Etiopien och den etiopiske ministern Muferihat Kamil.

I en kort film på Twitter beskriver David Beasley situationen:

WFP har hittills gett livsmedelshjälp till 1,7 miljoner människor i provinsen och programmet kommer att utökas.

Tigray-provinsen har fram tills nu varit helt stängd för oberoende medier och utomstående observatörer och mycket lite är känt om vad som egentligen hänt i provinsen under kriget som inleddes den 4e november 2020, förutom de vittnesmål som kommit från flyktingar som anlänt till grannlandet Sudan. Etiopiens regering har lovat att skyndsamt behandla visumansökningar från hjälparbetare, men än finns ingen information om när – och om – oberoende media kan släppas in i provinsen.

Redaktionen

Nyhetsbrev

Samtycke

Global Reporting kommer att använda informationen du tillhandahåller på det här formuläret för att hålla kontakt med dig och uppdatera dig kring Global Bar och andra projekt.

Du kan ändra ditt samtycke när som helst genom att klicka på unsubscribe länken i sidfoten på email du mottar från oss, eller genom att kontakta oss på info@globalreporting.net. Vi behandlar din information med respekt. För mer information om våra sekretesspraxis, besök vår hemsida. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.