Indiens ”Greta Thunberg” arresterad


Disha Ravis twitterkonto.

Disha Ravi, En 21-årig indisk klimataktivist har häktats i Bangalore och förts till New Dheli för förhör. Det är inte klart vad Indiens svar på Greta Thunberg har häktats för. Flera källor misstänker att indiska myndigheter kommer att använda en upprorslag som britterna införde och Indien har kvar för att åtala Disha Ravi. 

Hon, och Greta Thunberg, har stämplats i sociala medier av grupper nära till den indiska regeringen för att de gör uppror mot Indiens regering. Sedan ett par veckor tillbaka har flera andra aktivister och journalister häktats i samband med småbönders protester mot regeringens politik. 

Som vi tidigare rapporterat så har Greta Thunberg twittrat en länk till ett dokument om hur bönderna kan protestera fredligt mot regeringens politik. En politik som miljörörelsen och småbönderna anser skulle förvärra klimatkrisen och urholka böndernas möjligheter att bedriva småskaligt och kommersiellt jordbruk.  

I slutet av januari tog sig tiotusentals demonstranter från landsbygden sig in till New Dheli för att protestera mot regeringens förslag om att liberalisera jordbruksmarknaden vilket småbönder oroar sig för. 

Petter Bolme

Läs mer om protesterna i Indien här.

Nyhetsbrev

Samtycke

Global Reporting kommer att använda informationen du tillhandahåller på det här formuläret för att hålla kontakt med dig och uppdatera dig kring Global Bar och andra projekt.

Du kan ändra ditt samtycke när som helst genom att klicka på unsubscribe länken i sidfoten på email du mottar från oss, eller genom att kontakta oss på info@globalreporting.net. Vi behandlar din information med respekt. För mer information om våra sekretesspraxis, besök vår hemsida. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.