Global Podd 51. Vad händer i Centralamerika? Vi pratar med Anders Kompass


Guatemala är ett av de länder som kan drabbas hårdast av avräkningarna. Foto: David Isaksson.

Flyktingkaravaner, narkotikakrig och korruption. Vad är det som händer i länder som Nicaragua och Honduras? Hur lyckades makteliten i Guatemala stoppa arbetet mot korruption och straffrihet? Anders Kompass, som i mer än 40 år följt regionen, berättar om åren som ambassadör i Guatemala.

Dessutom El Salvador där den unge populisten och Trump-liknande presidenten Bukele ser ut att kunna skaffa sig en total makt genom parlamentsvalet den 28e februari, sedan både vänstern och högern tappat folks förtroende. De enda som utmanar honom är landets oberoende media. Nelson Rauda, journalist på den tidningen El Faro, berättar om ett land där utvecklingen allt mer liknar den i Ungern.

Medverkande:

  • Nelson Rauda, journalist på El Faro i El Salvador.
  • Anders Kompass, tidigare bland annat svensk ambassadör i Guatemala.

Programledare: Ylva Bergman och David Isaksson.

Här hör du Las Musas Desconetadas från El Salvador

Här hör du Nicaragua, Nicaragüita med Carlos Mejía Godoy

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.