Global Podd 51. Vad händer i Centralamerika? Vi pratar med Anders Kompass


Guatemala är ett av de länder som kan drabbas hårdast av avräkningarna. Foto: David Isaksson.

Flyktingkaravaner, narkotikakrig och korruption. Vad är det som händer i länder som Nicaragua och Honduras? Hur lyckades makteliten i Guatemala stoppa arbetet mot korruption och straffrihet? Anders Kompass, som i mer än 40 år följt regionen, berättar om åren som ambassadör i Guatemala.

Dessutom El Salvador där den unge populisten och Trump-liknande presidenten Bukele ser ut att kunna skaffa sig en total makt genom parlamentsvalet den 28e februari, sedan både vänstern och högern tappat folks förtroende. De enda som utmanar honom är landets oberoende media. Nelson Rauda, journalist på den tidningen El Faro, berättar om ett land där utvecklingen allt mer liknar den i Ungern.

Medverkande:

  • Nelson Rauda, journalist på El Faro i El Salvador.
  • Anders Kompass, tidigare bland annat svensk ambassadör i Guatemala.

Programledare: Ylva Bergman och David Isaksson.

Här hör du Las Musas Desconetadas från El Salvador

Här hör du Nicaragua, Nicaragüita med Carlos Mejía Godoy

Nyhetsbrev

Samtycke

Global Reporting kommer att använda informationen du tillhandahåller på det här formuläret för att hålla kontakt med dig och uppdatera dig kring Global Bar och andra projekt.

Du kan ändra ditt samtycke när som helst genom att klicka på unsubscribe länken i sidfoten på email du mottar från oss, eller genom att kontakta oss på info@globalreporting.net. Vi behandlar din information med respekt. För mer information om våra sekretesspraxis, besök vår hemsida. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.