25 000 läsare – och vi fortsätter att växa!


I förra veckan passerade Global Bar Magazine en magisk gräns – vi nådde nämligen 25 000 unika läsare på en månad. Och av bara farten fortsätter vi att växa och därmed är det inte omöjligt att vi snart är uppe i 30 000 läsare i månaden! Det är förstås helt fantastiskt och ett enormt erkännande för alla som varit med på resan – både ni som läser oss, ger tips och kommenterar – och alla som på olika sätt medverkat. Stort tack till er alla!

En av våra ambitioner är att gå på djupet, granska och skildra det som andra inte lyfter fram i form av analyser, essäer och nyheter som andra medier inte hittar, eller tycker är tillräckligt intressant. Sedan vi startade för mindre än ett år sedan har vi haft över femtio artiklar om Afrika, vi har publicerat ett 70-tal analyser om allt från demokratiutvecklingen i Burkina Faso till Påvens relation till Kina och vi följer regelbundet situationen i många länder runt om i världen. Och självklart skriver vi mycket om FN, nu senaste en lång intervju med Hans Corell.

Våra granskningar av bristen på mångfald i biståndsbranschen och av biståndssamarbetet med totalitära regimer i världen har fått många att reagera – och dessutom lett till viktiga förändringar. Vi får också in många debattartiklar vilket är väldigt roligt, eftersom debatt och diskussion är en logisk fortsättning på de Global Bar-samtal vi ordnade under mer än tjugo år, i det liv som föregick pandemin (om någon nu minns). Dessutom så gör vi podden Global Podd som nyligen firade sitt 50-avsnittsjubileum – alltså drygt ett avsnitt per vecka (inklusive helger) ända sedan vi startade.

Att balansera olika typer av artiklar och skapa ett material som kan attrahera många, utan att för den sakens skull tappa sin udd är en konst. Och hur gör man för att vara sanningsenlig i sin rapportering, utan att hänfalla till att förstärka det stereotypa och förutsägbara? Här behöver vi fortsätta diskussionen – och själva också bli bättre.

I mångt och mycket är det en dyster bild av världen som framträder, men långtifrån allt som händer är negativt. Tvärtom så finns det en enorm kraft, vilja och uppfinningsrikedom hos människor runt om i världen. Att skildra detta är också en viktig del av vårt uppdrag. Därför känns det extra roligt de dagar vi kan presentera inspirerande nyheter som gör oss alla lite gladare.

Nu närmar vi oss snart Global Bar Magazines ettårsdag som också sammanfaller med den tid då världen stängde ned, en nedstängning som vi ännu inte kan överblicka slutet på.

Vi har mycket på gång den närmaste tiden – och framför allt så lovar vi att fortsätta granska, inspirerade och berätta om sånt som andra medier sällan tar upp.

En annan bild av världen, helt enkelt.

David Isaksson
Chefredaktör

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.