Global Podd 28. Hjälp, hjälp! – Men hur hjälper vi bäst?


Försäljare Lake Kivu, DRK. Foto: Shutterstock

I veckan har det varit hårda ord mellan Sida och flera organisationer som arbetar med humanitärt bistånd. Men hur hjälper vi bäst? Är det genom att göra akuta insatser, eller ska vi  tänka långsiktigt? Och vem ska göra jobbet? 
Är du förvirrad? Lugn, vi lotsar dig genom den humanitära djungeln!

Du möter:

  • Joachim Beijmo, biståndschef på den svenska ambassaden i Kongo-Kinshasa.
  • Lennart Nolvall, programhandläggare på Svenska Missionsrådet.
  • Pieter-Jan van Eggermont, humanitär rådgivare på Läkare utan gränser.

Programledare: David Isaksson och Ylva Bergman.

Hör avsnittet på Spotify

Nyhetsbrev

Samtycke

Global Reporting kommer att använda informationen du tillhandahåller på det här formuläret för att hålla kontakt med dig och uppdatera dig kring Global Bar och andra projekt.

Du kan ändra ditt samtycke när som helst genom att klicka på unsubscribe länken i sidfoten på email du mottar från oss, eller genom att kontakta oss på info@globalreporting.net. Vi behandlar din information med respekt. För mer information om våra sekretesspraxis, besök vår hemsida. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.