Bli glad: Flyg klimatneutralt!


Ett klimatneutralt konceptplan med plats för 200 passagerare - blir det verklighet? Foto: Airbus.

Snart kan du flyga klimatneutralt. Det hoppas i alla fall flygplanstillverkaren Airbus som arbetar med att utveckla flygplan som ska kunna drivas på vätgas.  

Flygbolaget har presenterat tre olika flygplansmodeller för framtiden och man hoppas att vätgas-planen ska vara uppe i luften år 2035.
– Detta är ett historiskt ögonblick för den kommersiella flygsektorn som helhet och vi tänker spela en ledande roll i den viktigaste övergången som denna bransch någonsin har sett. De concept för framtidens flygplan som vi presenterar idag ger världen en glimt av vår ambition att mot skapandet av framtiden med utsläppsfritt flyg, säger Guillaume Faury, Airbus VD i ett pressmeddelande samtidigt som Airbus släpper tre modeller för framtidens flygplan, det mest spektakulära är den som kallas för blandad flygkropp (blended wing).

Redaktionen

Nyhetsbrev

Samtycke

Global Reporting kommer att använda informationen du tillhandahåller på det här formuläret för att hålla kontakt med dig och uppdatera dig kring Global Bar och andra projekt.

Du kan ändra ditt samtycke när som helst genom att klicka på unsubscribe länken i sidfoten på email du mottar från oss, eller genom att kontakta oss på info@globalreporting.net. Vi behandlar din information med respekt. För mer information om våra sekretesspraxis, besök vår hemsida. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.