Bli glad: Flyg klimatneutralt!


Ett klimatneutralt konceptplan med plats för 200 passagerare - blir det verklighet? Foto: Airbus.

Snart kan du flyga klimatneutralt. Det hoppas i alla fall flygplanstillverkaren Airbus som arbetar med att utveckla flygplan som ska kunna drivas på vätgas.  

Flygbolaget har presenterat tre olika flygplansmodeller för framtiden och man hoppas att vätgas-planen ska vara uppe i luften år 2035.
– Detta är ett historiskt ögonblick för den kommersiella flygsektorn som helhet och vi tänker spela en ledande roll i den viktigaste övergången som denna bransch någonsin har sett. De concept för framtidens flygplan som vi presenterar idag ger världen en glimt av vår ambition att mot skapandet av framtiden med utsläppsfritt flyg, säger Guillaume Faury, Airbus VD i ett pressmeddelande samtidigt som Airbus släpper tre modeller för framtidens flygplan, det mest spektakulära är den som kallas för blandad flygkropp (blended wing).

Redaktionen

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.