Global Podd 24/2020: Peter Eriksson ger svar på tal


Peter Eriksson. Foto: Regeringskansliet.

Biståndsministern Peter Eriksson har fått beröm för att han gett det svenska biståndet ökat fokus på mänskliga rättigheter, men också kritik för att Sverige fortsätter att ge bistånd till regeringarna i allt mer totalitära länder.

Hur ser han på utvecklingen i Belarus, Kambodja, Tanzania, Kuba, Mali och Bolivia? Bör vi bli snabbare på att lämna länder som går åt fel håll –  och styrs biståndet i alltför hög grad av bekväma byråkrater?

Hur ska biståndet utformas i dessa turbulenta tider? I det 24e avsnittet av Global Podd svarar Peter Eriksson på våra frågor. Vem har rätt, biståndsministern eller hans kritiker?

Medverkande:

Peter Eriksson, Biståndsminister

Programledare: David Isaksson

Du kan även höra avsnittet på Spotify

Nyhetsbrev

Samtycke

Global Reporting kommer att använda informationen du tillhandahåller på det här formuläret för att hålla kontakt med dig och uppdatera dig kring Global Bar och andra projekt.

Du kan ändra ditt samtycke när som helst genom att klicka på unsubscribe länken i sidfoten på email du mottar från oss, eller genom att kontakta oss på info@globalreporting.net. Vi behandlar din information med respekt. För mer information om våra sekretesspraxis, besök vår hemsida. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.