Global Podd 18/2020: Rädsla och hat – från Srebrenica till Västbanken.


Minnessten från massakern i Srebrenica

Hur gör vi för att inte glömma folkmord och massakrer? Hur känns det när ens mark och hus är på väg att tas ifrån en av en ockupationsmakt? Och kan man försonas med familjen till den som mördat ens egen mamma?

Om att skapa tillit och förståelse handlar det artonde avsnittet av Global Podd.

Medverkande:

  • Alen Museafendic, skribent och debattör med ursprung i Bosnien.
  • Hania Bitar, Grundare av Palestinian Youth Association for Leadership and Rights Activation på Västbanken.
  • Bernt Hermele, journalist och författare, aktuell med poddarna Överlevarna och Nakban

Programledare: David Isaksson och Ylva Bergman.

Här är den artikel av Gideon Levy som vi pratar om.

Nyhetsbrev

Samtycke

Global Reporting kommer att använda informationen du tillhandahåller på det här formuläret för att hålla kontakt med dig och uppdatera dig kring Global Bar och andra projekt.

Du kan ändra ditt samtycke när som helst genom att klicka på unsubscribe länken i sidfoten på email du mottar från oss, eller genom att kontakta oss på info@globalreporting.net. Vi behandlar din information med respekt. För mer information om våra sekretesspraxis, besök vår hemsida. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.