Global Podd 12/2020. Döden


En annan syn på döden: Från Lucky David Wilsons video

De överlevde förföljelsen i Mellanöstern bara för att dö av covid-19 i Södertälje. I Uganda gör Lucky David Wilson dansant begravningsmusik som får honom att glömma åren som barnsoldat. Och hur är det med oss – borde vi bli bättre på att umgås med döden? 

Årets tolfte avsnitt av Global Podd behandlar ett öde som ingen av oss slipper undan. Dessutom: veteranen Lennart Wohlgemuth om hur biståndet behöver ställa om för att klara pandemins utmaningar. 

Medverkande:

  • Lucky David Wilson, musiker från norra Uganda.
  • Nuri Kino, journalist, aktivist och grundare av organisationen A Demand for Action. 
  • Lennart Wohlgemuth, professor vid Göteborgs universitet, tidigare chef för bland annat Nordiska Afrikainstitutet.

Programledare: David Isaksson och Ylva Bergman.

Här kan du höra avsnittet på Spotify

Nyhetsbrev

Samtycke

Global Reporting kommer att använda informationen du tillhandahåller på det här formuläret för att hålla kontakt med dig och uppdatera dig kring Global Bar och andra projekt.

Du kan ändra ditt samtycke när som helst genom att klicka på unsubscribe länken i sidfoten på email du mottar från oss, eller genom att kontakta oss på info@globalreporting.net. Vi behandlar din information med respekt. För mer information om våra sekretesspraxis, besök vår hemsida. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.