Global Bar@Global Reporting: Latinamerika mitt i stormen


Protesterna i Chile tvingade fram en folkomröstning om militärjuntans gamla konstitution. I Bolivia tvingades Evo Morales bort efter anklagelser om valfusk och nu har protesterna också nått Colombia. Samtidigt laddar Brasilien för kraftmätningen mellan president Bolsonaro och den frisläppte Lula. Och i Venezuela är det business as usual, bara än värre än usual.

Vad är det som händer under ytan i Latinamerika? Och varför sker det just nu? Är det de stora klyftorna som upprör, eller har medborgarna bara fått nog av maktmissbruk, oavsett om missbrukaren står till höger eller till vänster? Ska det som händer i Latinamerika snarare ses som en del av en global proteströrelse som väckts i Hongkong, Irak, Iran och Sudan? Avsett vilket så ser vi ett växande engagemang, inte minst kring klimatfrågorna och från den feministiska rörelsen.

Årets sista – 100 procent glöggfria – Global Bar handlar om Latinamerika, en kontinent som på några månader gått från stilla slummer till full orkan.

Vad är det som händer under ytan i Latinamerika? Och varför sker det just nu?

Publicerat av Global Bar Tisdag 17 december 2019

Du möter:

Andres Rivarola, chef Latinamerikainstitutet vid Stockholms universitet.

Fredrik Uggla, professor i Latinamerikastudier, biståndsråd vid den svenska ambassaden i Bolivia.

Carmen Blanco Valer, feministisk globalrättvise-aktivist.

Moderator: David Isaksson

Språk: Svenska

Datum: 17/12

Tid: Samtalet börjar 18.00, baren finns öppen från 17.00 så passa på att mingla.

Plats: Global Reporting, Stora Nygatan 26

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.