Tack alla som kom på Global Festival!


Efter en intensiv vecka återgår vi till den globala vardagen. Vi hoppas att även ni alla som deltog känner att den fyllde er med energi inför hösten, skriver Global Bar Magazines chefredaktör David Isaksson.

Vi har pratat om allt från plast till Sydafrika, från råvaror i Latinamerika till kriget i Gaza, från ett hemligt äppelträd i Belarus till känslan av saudade på Kap Verde. Mycket har varit tungt, men det har också funnits utrymme för skratt och glädje. Världen rymmer mycket av allt!

Här kan du se alla samtal i efterhand

Det som slagit mig är inte minst det stora engagemang och omfattande kunskap som finns hos så många (både i våra paneler och bland er deltagare), parat med en stark vilja att lära sig mer och delta i en dialog och ett samtal.

Utan att vi riktigt hade planerat det kopplade flera av samtalen också ”ihop varandra”: från råvaror i Latinamerika till Sydafrika och den nya EU-lagstiftningen och företagens ansvar. Och tankar från samtalet med organisationerna inom Ukrainska Hubben ledde vidare till diskussionen kring volontärer på festivalens sista dag.

Den senaste veckan är nog den mest intensiva veckan vi upplevt på länge. Nu går vi in i en mer ”vanlig höst”. Flera organisationer har gjort stora nedskärningar och mer är sannolikt att vänta. Hur spridningen av mpox kommer att påverka världen vet vi ännu inte (minns hur lugnt det var den första tiden med covid…), kriget i Gaza fortsätter och i Ukraina drabbas varje dag nya civila. Snart är det också dags för FN:s årliga toppmöte i New York.

Global Bar Magazines redaktion är liten och våra resurser är begränsade. Men med fler prenumeranter och annonsörer kan vi göra mer – så hjälp oss växa! Tipsa andra, publicera dina platsannonser hos oss – och om du inte redan själv är det – bli prenumerant!

David Isaksson

Uppläsning av artikel

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.