Global Festival 21/8: Hallå Sverige – hur är läget?


Kollage: Lisa Jansson.

Natoanslutning, koranbränningar, stoppat bistånd till Palestina och uppsagda biståndsavtal – hur har bilden av Sverige i det globala syd förändrats? 

Svenska institutets årsrapport för 2023 visar att bilden av Sverige fortfarande är stabil och positiv i stora delar av världen, men att den har försämrats i en del länder i Mellanöstern, Nordafrika och Asien. Överlag så ökade antalet publiceringar om Sverige – på gått och ont!

Flera organisationer som arbetar med bistånd i världen vittnar om att förtroendet för Sverige sjunkit. I ett internt memo går UD också ut till ambassaderna om hur de ska göra för att dämpa de negativa reaktionerna.

Vad kan vi vänta oss framöver?

När: 21/8 kl 08.30–09.30. (Vi bjuder på smörgås och kaffe kl 08.00).
PlatsStudio SN7 (Stora Nygatan 7, Stockholm).

Medverkande: 
Anna Rudels, ställföreträdande generaldirektör och chef för avdelningen Sverigekommunikation och främjande vid Svenska institutet.
Mattias Goldmann, författare och debattör.
Anna Tibblin, generalsekreterare, We Effect.

Moderator: David Isaksson.

ANMÄL DIG HÄR!

Här kan du se samtalet över Facebook

Läs också

Uppläsning av artikel

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.