Första svenska dödsoffren i Gaza


Sila och Nawal ska båda ha dödats i Gaza. Foto: Privat.

Enligt uppgifter till tidningen Alkompis har två svenska flickor och deras mamma förlorat livet till följd av Israels flyganfall mot Gaza. Svenska UD har bekräftat och är i kontakt med anhöriga.

En svensk fyraårig flicka ska ha omkommit i en av israelisk flygattacker mot Gaza, det skriver tidningen Alkompis. Flickans mamma och syster omkom också i attacken. Flickan är svensk medborgare och hennes pappa, som flydde från Gaza 2014, är bosatt i Göteborg där en minnesstud planeras i veckan.

Familjen ska ha varit på besök i Gaza när striderna mellan Hamas och Israel eskalerat med Hamas blixtanfall mot Israel. 700 israeler och 500 palestinier uppges har dödats i striderna. Hamas håller flera israeliska civila gisslan i Gaza och israeliska flyganfall drabbar civila.

Flickan är det första rapporterade svenska dödsoffret i striderna. Än så länge finns inga uppgifter om svenskar bland offren för Hamas terrorattacker.

Global Bar Magazine har sökt UD för en kommentar. Till Aftonbladet skriver UD i ett mail:

”Av hänsyn till de inblandade hanteras frågor som rör dödsfall i utlandet mycket noggrant och arbetet följer en rutin som bland annat kräver att dödsfall i utlandet kan bekräftas av lokala myndigheter. I nuvarande situation är detta mycket komplicerat. UD står i kontakt med anhöriga”.

Redaktionen

Läs mer:

Uppläsning av artikel

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.