Möt vår praktikant Viktor Elsnitz


Viktor Elsnitz är vår nya praktikant. Foto: Tomas Nordberg

Global Bar Magazines redaktion växer! Fram till jul har vi fått förstärkning av Viktor Elsnitz som redan hunnit skriva flera uppmärksammade artiklar.

Hej Viktor! Vem är du?
– Jag är en 24 år gammal journaliststudent som just nu går den femte terminen på journalisthögskolan, JMK. Jag har skrivit hela mitt liv och kände för två år sedan att journalistik var något jag kunde tänka mig att spendera mitt arbetsliv med att göra.

Hur kommer det sig att du ville bli journalist?
– Jag har alltid älskat att skriva och har gjort det så länge jag kan minnas. Journalistik är både kul och viktigt. Det är ett jobb där jag kan ägna mig åt det jag älskar och samtidigt bidra till samhällsdebatten. 

Varför valde du Global Bar Magazine som praktikplats?
– Två huvudsakliga anledningar: Jag hoppas dels på att få utvecklas i mitt skrivande och rent journalistiska arbete och dels på att få lära mig mer om frågor kopplade till global utveckling, bistånd, mänskliga rättigheter och Sveriges roll i världen. 

Vilka är dina största intresseområden?
– Kultur, ekonomi, miljö, och utvecklingen i Mellanöstern. Trots att utvecklingen i många delar av världen intresserar mig så måste jag säga att Mellanöstern är det område som jag tycker är mest spännande just nu. Det händer så mycket där värt att bevaka. Utvecklingen efter att talibanerna tog över i Afghanistan, protester mot de svenska koranbränningarna, och förberedelserna inför COP28 för att nämna tre saker.

– Miljöfrågan tycker jag också att alla borde bry sig mer om, då det inte finns någon som kommer att lämnas opåverkad av den. 

– Ekonomi och kultur är viktigt för att vi ska kunna förstå andra människors tankesätt, vilket jag tycker är viktigt för att förstå orsakerna till skeenden både i nationell och internationell politik.

Vad hoppas du kunna bidra med till redaktionen?
– Mer innehåll till våra läsare, nyanserade diskussioner och många och intressanta perspektiv på aktuella ämnen.

Redaktionen

Läs Viktors artikel om den ryska forskaren på SIPRI här.

Läs fler av Viktors artiklar här.

Uppläsning av artikel

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.