Global Rights Index 2023


Världsfacket ITUC tar varje år fram rapporten Global Rights Index som mäter hur grundläggande mänskliga rättigheter i arbetslivet respekteras. I årets granskning, som är den tionde, syns ingen förbättring globalt för mänskliga rättigheter i arbetslivet.

Trenden fortsätter – över hela världen kränks och begränsas arbetstagares rättigheter. I många länder innebär fackligt engagemang livsfara. I andra länder hindras arbetstagare från att göra sin röst hörd. Hot, våld och trakasserier tillhör vardagen.

Läs rapporten:

Global Rights Index 2023 (pdf, 5 MB)

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.