Global Festival 24/8 8.30-10.00. Så bygger vi hållbara företag


Foto: Riccardo Annandale/Unsplash

Tid: Torsdag 24/8 08.00-09.30 (samtalet startar 8.30
PlatsStudio SN7 (Stora Nygatan 7, Stockholm)

Vi bjuder på frukost!

Anmäl dig genom att klicka på länken.

Livesändning på Facebook via denna länk

Hur kan man driva företag utan att förstärka orättvisor i en ojämlik värld? Klockan 8.00 torsdag den 24/8 bjuder vi in till ett samtal om hållbart företagande med hållbarhetsexperten och författaren Rebecca Carlsson, Henrik Lindholm från Ethical Trading Initiative Sverige och Charlotte Junghus från organisationen Swedwatch.

Allt större krav ställs idag på företagens hållbarhetsarbete och det som brukar kallas för Environmental, Social, Governance (ESG). Företags värderingar och dess påverkan på världen blir idag allt viktigare, inte minst för att locka till sig kvalificerade medarbetare.

Men hur bygger man hållbara företag? Och hur ska företagen säkra så att arbetet i leverantörsleden verkligen följer regler och riktlinjer? Rebecka Carlsson är hållbarhetsentreprenör och författare till boken Exponentiell klimatomställning – Hur vi kan stoppa klimatförändringarna tillräckligt snabbt & hur du bygger pionjärt hållbara företag. Hon berättar om tankarna bakom boken och samtalar med Henrik Lindholm från Ethical Trading Initiative Sverige (ETI Sverige) en representant från researchorganisationen Swedwatch.

Medverkande:

  • Rebecka Carlsson, hållbarhetsexpert och författare.
  • Henrik Lindholm, verksamhetschef på Ethical Trading Initiative Sverige (ETI Sverige) som samlar företag, fackföreningar, civilsamhälle och offentliga aktörer för att säkra goda arbetsvillkor och mänskliga rättigheter i globala leverantörsled.
  • Charlotte Junghus, researcher Swedwatch, vars mål är att företag, investerare och stater ska ta ansvar för mänskliga rättigheter och miljö och att rättighetsinnehavare kan göra sina röster hörda. Genom att uppmärksamma missförhållanden och skapa dialog mellan företag, beslutsfattare och civilsamhälle verkar Swedwatch för att skapa bestående och hållbara förändringar.

Här finns hela programmet:

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.