Indien: Vad orsakade tågolyckan?


Parul Sharma kommenterar den stora tågolyckan i Indien. Foto: Twitter.

Närmare 300 personer har avlidit och ett tusental är skadade efter tågolyckan i Odisha i Indien som är den värsta på 20 år. Tre tåg var inblandade i tågolyckan och ombord fanns många skolelever. Men vad var det egentligen som orsakade olyckan? Och vad händer nu? Hör Parul Sharma som är på plats i Indien berätta om det som hänt.

Texten har uppdaterats 5/6 23.00

Var det ett sabotage?

Enligt Times of India undersöker myndigheterna nu om om någon medvetet manipulerat systemet och om det förekommit någon for av sabotage som förklaring till olyckan. Under måndagskvällen lokal tid i Odisha kommer ett team av experter att börja undersöka mer kring detta.

Vilka är naxaliterna?

Naxaliterna är en väpnad rörelse som uppstod 1969 som en del av det indiska, maoistiska kommunistpartiet . Upproret, som inspirerats av Kinas maoister, inleddes med mord på godsägare och ämbetsmän. Organisationen har tidigare attackerat tåg och är verksam i Odisha där urspårningen inträffade. Kan ett sabotage vara det som ligger bakom olyckan i Odisha? Organisationen har ännu inte officiellt pekats ut av någon. Läs mer om naxaliterna här.

Redaktionen

läs också

Uppläsning av artikel

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.