Bistånd: 160 miljoner till återuppbyggnad i Turkiet


Jordbävningen är den värsta som drabbat Turkiet sedan 1939. Foto: Wikimedia Commons

Sverige ger 160 miljoner kronor till FN:s utvecklingsprogram (UNDP) för återuppbyggnad i Turkiet efter jordbävningskatastrofen i februari. Det skriver regeringen i ett pressmeddelande.

Stödet ska bland annat bidra till att bygga bostäder, öka tillgång till vård- och omsorgstjänster, öka människors möjligheter till egen försörjning och återuppbygga viktig infrastruktur. Totalt uppgår det svenska stödet efter jordbävningskatastrofen till cirka 550 miljoner kronor. Biståndet kommer att finansiera olika åtgärder under de kommande två och ett halvt åren.

– Återuppbyggnaden kommer ta lång tid men tidiga insatser minskar de omedelbara humanitära behoven och bidrar till hopp om en bättre framtid för den drabbade turkiska befolkningen. Det svenska stödet ska hjälpa människor i drabbade områden att återigen kunna leva ett drägligt liv. UNDP:s verksamhet svarar mycket väl mot de behov som finns, säger bistånds- och utrikeshandelsminister Johan Forssell i pressmeddelandet.

Tillsammans med EU och Världsbanken koncentrerar UNDOP återuppbyggnadsarbetet på kritisk infrastruktur, socioekonomisk återhämtning och att nå de mest utsatta. Arbetet kommer att ske i samarbete med nationella och lokala myndigheter, samt med näringslivs- och civilsamhällesorganisationer enligt pressmeddelandet.

Redaktionen

Läs mer

Uppläsning av artikel

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.