12 000 kvinnor förväntas bli dödade i sommar


Våld mot kvinnor. Foto: Wikimedia Commons

Bara i sommar förväntas fler än 12 000 kvinnor och flickor runt om i världen att dödas av en partner eller familjemedlem. I samband med Midsommarhelgen startar Kvinna till Kvinna därför en blixtinsamling för att stödja utsatta kvinnor.

Var tredje kvinna i världen utsätts för våld eller sexuellt våld någon gång under sin livstid. För att stödja offren för våldet startar organisationen en åtta dagar lång insamling
– Enligt FNs siffror dödas i snitt 137 kvinnor runt om i världen varje dag av våld av en partner eller familjemedlem. Under sommarmånaderna juni, juli och augusti innebär det totalt 12 604 liv. Vår förhoppning är att dra in 500 000 kronor för vårt viktiga arbete med att stärka kvinnors rättigheter. skriver Anna-Carin Hall, pressansvarig på Kvinna till Kvinna till Global Bar Magazine.

EU har nyligen fattat beslut som ska stärka arbetet mot våld mot kvinnor i unionen. För ett år sedan fattade Ukraina beslut om att ratificera den så kallade Istanbulkonventionen, något vi rapporterat om här.
– Kvinna till Kvinna arbetar runt om i världen. Tillsammans med våra lokala partnerorganisationer ger vi direkt stöd och skydd till de kvinnor som utsatts, exempelvis på skyddade boenden. Vi ger även juridiskt stöd i rättsliga processer för att kvinnor ska få upprättelse, kunna skilja sig eller få rätt till vårdnaden av sina barn. Vi ger stöd att hantera skador och trauman och vi arbetar för förbättrad lagstiftning, fortsätter Anna-Karin Hall.

Redaktionen

Läs mer

Uppläsning av artikel

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.