Globalkalendern, AI i biståndet och hur låter debatten?


En tidning måste ständigt förändras för att utvecklas. Därför startar vi nu Globalkalendern som hjäper dig att få koll på vad som händer på lite längre sikt. Vi kommer också att bli bättre på att fånga biståndsdebatten i andra medier. Den här veckan inleder vi också vår artikelserie om AI och biståndet. Det skriver Global Bar Magazines chefredaktör David Isaksson.

Vi har haft ett intensivt halvår bakom oss då redaktionen växt och vi tack vare det kunnat publicera nästan dubbelt så många artiklar per dag som tidigare, men också fördjupa diskussionen och granska politik, utnämningar och beslut – och inte minst – vilka konsekvenser allt detta får för världens fattiga.

På sistone har flera av våra artiklar, inte minst de om biståndet till Ukraina, nått en rekordpublik. Vi är också oerhört glada över att allt fler väljer att bli betalande prenumeranter och därmed också få tillgång till samtliga våra artiklar.

Från och med idag byter vår återkommande artikel Globala veckan skepnad. I Globalkalendern som har premiär idag listar vi löpande seminarier, möten, internationella dagar framåt i tiden – inte bara för den vecka som börjar nu. På det sättet vill vi ge dig en bättre överblick över saker som händer också på längre sikt. Fortsätt gärna att tipsa oss om sådant du tycker borde stå med i Globalkalendern. Du mailar oss på info@globalbar.se

Bistånd och utvecklingsfrågor diskuteras också i andra medier. Därför kommer vi regelbundet – kanske så ofta som varje vecka, beroende på vad som händer – att sammanfatta debatt och diskussion för dig som inte hinner läsa allt. Idag kan du som är prenumerant redan läsa den första artikeln som hjälpar dig att hålla koll på biståndsdebatten.

Och apropå den – nu återstår bara några dagar innan vi kommer att tillkännage vem som är biståndsdebattens mäktigaste 2023. Håll utkik! 

I dagarna slutar vår journalistpraktikant Faith Anyango. Vi på redaktionen vill tacka dig för allt du gjort och skrivit och önskar dig stort lycka till nu när din journalistbana börjar på riktigt! Här kan du läsa en av hennes mest uppmärksammade artiklar om hur 200 barn redan utvisats (i år) från Sverige.

Idag inleder vi också vår artikelserie om AI (Artificiell Intelligens) om hur den just nu oerhört snabba utvecklingen kommer att påverka biståndet. Fler artiklar kommer de närmaste dagarna.

Stort tack för att du läser Global Bar Magazine! Och om du inte redan är det – så hoppas jag att du nu också vill bli prenumerant. För i dessa tider behövs oberoende och granskande journalistik mer än någonsin.

David Isaksson
Chefredaktör

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.