Global Bar 13/3. Israel och Palestina: Finns det en väg framåt?


Kollage av Lisa Jansson.

Är Israels dagar som en demokrati räknade – kan det någonsin bli fria val i Palestina? Är allt kört nu – eller finns det tvärtom en väg framåt? Lyssna på Ann Linde, Johan Schaar och Staffan Granér i ett rykande aktuellt Global Bar-samtal.

Var: Stora Nygatan 7 – den nya samtalsscenen på samma adress. Läs mer här.

När: 13/3. Samtal 18–19.30.

Begränsat antal platser, anmäl dig här.

Bosättare attackerar byar, Hamas fortsätter att skjuta raketer från Gaza. I skuggan av Ukraina-kriget fortsätter situationen i Israel och Palestina att förvärras. När Israel firar sitt 75-årsjublieum är det under en högernationalistisk regering vars finansminister kräver att en hel palestinsk by ska utplånas.

I Palestina har det gått 17 år utan att fria val hållits och missnöjet är stort med både Fatah och Hamas (som kontrollerar Gaza). Samtidigt minskas det svenska biståndet till Palestina med 40 procent, något som drabbar många av dem som arbetar med skydd för mänskliga rättigheter.

Finns det någon väg framåt? Kan de tusentals demonstranter som nu är ute på gatorna i Israel i protest mot att regeringen försöker avskaffa rättsväsendets oberoende göra gemensam sak med de palestinska krafter som vill se en demokratisk utveckling? Finns det trots allt en väg framåt?

Välkommen till vårvinterns första Global Bar-samtal.

Medverkande: 

  • Ann Linde, tidigare socialdemokratisk utrikesminister.
  • Johan Schaar, Associate Senior Fellow vid SIPRI. 2013–2017 biståndschef vid det svenska generalkonsulatet i Jerusalem.
  • Staffan Granér, talesperson för organisationen Judar för israelisk-palestinsk fred (Jipf).

Samtalsledare: David Isaksson, chefredaktör för Global Bar Magazine.

Obligatorisk föranmälan, klicka på länken här

Samtalet genomförs i samarbete med Stora Nygatan 7.

Redaktionen

Läs också

Nyhetsbrev

Samtycke

Global Reporting kommer att använda informationen du tillhandahåller på det här formuläret för att hålla kontakt med dig och uppdatera dig kring Global Bar och andra projekt.

Du kan ändra ditt samtycke när som helst genom att klicka på unsubscribe länken i sidfoten på email du mottar från oss, eller genom att kontakta oss på info@globalreporting.net. Vi behandlar din information med respekt. För mer information om våra sekretesspraxis, besök vår hemsida. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.