Demonstration i Stockholm mot utvisningen av 12-åriga Duaa


Bild från tidigare protester.

Klockan 12:00 den 10 februari kommer ordnas en demonstration utanför Migrationsöverdomstolen i Stockholm för 12-åriga Duaas rätt att stanna i Sverige. Samtidigt överlämnas 27 000 namnunderskrifter till Migrationsverkets generaldirektör, migrationsministern och justitieministern.

I en debattartikel som 3 februari publicerades i Global Bar Magazine skriver undertecknarna bland annat:

Duaa är inte bara en invandrare utan asylskäl. Hon är född här. När hennes mamma Tahira var gravid flydde hon sin man och släkt för att skapa en bättre framtid för sig och sin dotter. Hon kom till Sverige i juni för snart 13 år sedan och sedan dess har hon och många runt henne kämpat för att hon ska få stanna här.

När Tahira var 14 år var hon redo att giftas bort, ansåg hennes far. Det är olagligt med barnäktenskap i Pakistan, men landet är starkt korrupt och några sedlar senare var hon 18 år på pappret istället. Hon födde familjen två söner, men tvingades abortera en flicka. När nästa flicka var på gång flydde hon.

Roger Wanhainen från Gällivare är initiativtagare till namninsamlingen och kommer lämna över den digitalt till Migrationsverkets generaldirektör, migrationsministern och justitieministern.

– Migrationsverket har prövat Duaas mammas rätt att stanna i Sverige, men de vill inte pröva Duaas skäl. Alla har rätt att få sitt fall prövat, även Duaa. Därför kräver vi att Migrationsverket tar hänsyn till Barnkonventionen och prövar Duaas rätt nu, säger han i ett pressmeddelande.

Migrationsöverdomstolen i Stockholm ligger i Kammarrätten på Riddarholmen.

Läs mer om demonstrationen här.

Redaktionen

Uppläsning av artikel

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.