Global Podd 123. Åter till Ukraina


Foto: Yura Khomitskyi/Unsplash.

Nästan ett år efter att kriget började återvänder vi till Ukraina. Hör svensktalande Vitali Shumchenko om krigets vardag och lyssna på Simon Simonsson från Vasakyrkan i Kalmar som samlar in pengar för att skicka elverksbilar till Ukraina.

Den 30 januari 2022 pratade vi med Vitali Shumchenko om det skulle bli krig eller inte. Den 27 februari pratade vi på nytt – tre dagar in i kriget.

Nu – nästen ett år efter att det ryska anfallskriget mot Ukraina inleddes – pratar vi på nytt med Vitali Shumchenko som alltjämt befinner sig i Kyiv.

Vad har hänt sedan dess? Hur klarar människor vardagen under kriget?

Dessutom – I Kalmar har Vasakyrkan mobiliserat volontärer och företagare samlat in flera miljoner kronor till elverksbilar som nu skickas till Ukraina. Hur får man människor att engagera sig lokalt – och vad kan stora och etablerade organisationer lära sig av eldsjälar som de i Kalmar?

Medverkande:

  • Vitali Shumchenko, svensktalande ukrainare som bor i Kyiv.
  • Simon Simonsson, eldsjäl och aktivist på Vasakyrkan i Kalmar.

Programledare:

  • David Isaksson

Lyssna på Apple Podcaster här

Föj Vasakyrkans insamling här:

Lyssna också på

Nyhetsbrev

Samtycke

Global Reporting kommer att använda informationen du tillhandahåller på det här formuläret för att hålla kontakt med dig och uppdatera dig kring Global Bar och andra projekt.

Du kan ändra ditt samtycke när som helst genom att klicka på unsubscribe länken i sidfoten på email du mottar från oss, eller genom att kontakta oss på info@globalreporting.net. Vi behandlar din information med respekt. För mer information om våra sekretesspraxis, besök vår hemsida. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.