Global Podd 98. Ukraina. Alla vill ha fred – men hur ska det gå till?


Fred på jorden. Foto. Sunguk Kim/Unsplash.

Är fredsrörelsen naiv? Domineras media av krigshetsare? Vi pratar om konflikten i Ukraina med Amanda Wollstad, redaktör för Svensk Tidskrift och Agnes Hellström, ordförande för Svenska Freds. Dessutom – Vitali Shumchenko om hur stämningen är i Kiev just nu.

När man frågar människor som har allt om vad de önskar i present så brukar svaret bli fred på jorden. Frågan är bara hur freden ska gå till – och vem styr fredens villkor?

I centrum för stormaktskonflikten står Ukraina, ett land som försöker balansera mellan öst och väst. Så vad händer nu? Är vår rädsla för Ryssland överdriven – och vad tycker de som själva lever i Ukraina?

Global Podd har nått den aktningsvärda åldern av 98 avsnitt. Nu är det allvar – och kanske snart krig!

Du möter:

  • Vitali Shumchenko, konsult, bosatt i Kiev som i många år arbetat med Sverige
  • Amanda Wollstad, redaktör för Svensk Tidskrift, med i en annan podd, Höjd beredskap som Aftonbladet driver
  • Agnes Hellström, ordförande för Svenska Freds och skiljedomsföreningen

Programledare: David Isaksson

Lyssna på Podcaster här

Nyhetsbrev

Samtycke

Global Reporting kommer att använda informationen du tillhandahåller på det här formuläret för att hålla kontakt med dig och uppdatera dig kring Global Bar och andra projekt.

Du kan ändra ditt samtycke när som helst genom att klicka på unsubscribe länken i sidfoten på email du mottar från oss, eller genom att kontakta oss på info@globalreporting.net. Vi behandlar din information med respekt. För mer information om våra sekretesspraxis, besök vår hemsida. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.