Global Podd 122. Brasilien efter stormningen


Stormningen av kongressen 8/1 2023. Foto: Shutterstock.

En vecka efter stormningen  – vad händer nu? Vi följer upp vad som händer i Brasilien tillsammans med Brasilienkännaren och journalisten Henrik Brandão Jönsson.

Det har gått en vecka sedan Bolsonaroanhängare stormade kongressen, presidentpalatsen och högsta domstolen i Brasiliens huvudstad. 

Vad har hänt sedan dess? Är det som skett ett försök till statskupp och hur påverkar det som hänt Lulas roll som nyvald president?

Dessutom – historien om hur Henrik Brandao Jönsson hittade Pelés svenska flickvän och varför bryr sig ingen i Sverige om det som händer i Peru.

  • Medverkande: Henrik Brandão Jönsson, bland annat korrespondent för DN i Latinamerika.
  • Programledare: David Isaksson som följt utvecklingen i Latinamerika sedan början av 1980-talet.

Lyssna på Apple Podcaster här

Läs också

Uppläsning av artikel

Nyhetsbrev

Samtycke

Global Reporting kommer att använda informationen du tillhandahåller på det här formuläret för att hålla kontakt med dig och uppdatera dig kring Global Bar och andra projekt.

Du kan ändra ditt samtycke när som helst genom att klicka på unsubscribe länken i sidfoten på email du mottar från oss, eller genom att kontakta oss på info@globalreporting.net. Vi behandlar din information med respekt. För mer information om våra sekretesspraxis, besök vår hemsida. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.